verslag bijeenkomst

Verslag Lancering boek 'Beheren van pensioenvermogen. Praktische handvatten bij moeilijke keuzes aan de bestuurstafel'.

8 september 2015

Succesvolle lancering boek ‘Beheren van pensioenvermogen’.
Tijdens een seminar op 8 september lanceerden VBA en SPO gezamenlijk het boek ‘Beheren van pensioenvermogen. Praktische handvatten bij moeilijke keuzes aan de bestuurstafel’.

Jan Overmeer, een van de vier redacteuren, verwelkomde circa 100 pensioenfondsbestuurders, leden van beleggingscommissies en vermogensbeheerders. Keynote speakers op het seminar waren Jean Frijns en Alfred Slager. Jean Frijns deelde zijn visie over de stand van zaken vijf jaar na verschijning van het rapport Beleggingsbeleid en Risicobeheer Pensioenfondsen van de Commissie Frijns. Over het boek zei hij het volgende: “Dit is een goed boek, want het heeft als centraal uitgangspunt dat bestuurders hun eigen verantwoordelijkheid hebben én moeten nemen.”

Alfred Slager ging als een van de vier redacteuren inhoudelijk in op het hoofdstuk Balansrisicomanagement en belichtte hieruit de beleggingsdebatten. “Waarom zijn sommige debatten zo hardnekkig? Wat maakt ze belangrijk? En hoe wapen ik me als bestuurder tegen bijvoorbeeld het hardnekkige actief-passief debat? Dit boek geeft antwoorden op die vragen en biedt handvatten om mee aan de slag te gaan.”

Guus Wouters overhandigde vervolgens het eerste exemplaar van het boek aan Anna Grebenchtchikova van CNV Jongeren, aspirant bestuurder van PMA en daarmee behorend tot de “nieuwe lichting’ bestuurders.

 

SAM_2781.JPG

REAGEER > waardering:
0 stemmen

reacties


Om misbruik tegen te gaan dient u ingelogd te zijn.
AANMELDEN >
Lid van EFFAS - european federation of financial analysts societies
© vba beleggingsprofessionals 2018