bijeenkomst

Macro-economische vooruitzichten 2018

6 december 2017

De wereldgroei is in 2017 verbeterd, aangedreven door zowel opkomende als ontwikkelde economieŽn. We verwachten dat de groei volgend jaar aanhoudt, hoewel veel plaatsen met uitdagende problemen worden geconfronteerd:

China moet zijn leningen afremmen, het decennium van de balans van de centrale banken neemt af, de onzekerheden over het Amerikaanse economische beleid zijn talrijk.

 

Anton Brender is doctor in de economie en trad in juli 2002 in dienst bij Candriam als Chief Economist. Naast Chief Economist is de heer Brender tevens Associate Professor aan de Parijse Dauphine Universiteit. Hij begon zijn loopbaan bij CEPII; een Franse denktank met focus op de wereldeconomie. Vervolgens was hij Chief Economist en voorzitter van CPR Gestion.

 

Florence Pisani is doctor in de economie. Zij studeerde aan de Parijse Dauphine Universiteit. Zij begon haar loopbaan bij CPR Bank als Economist. In 2002 werd zij Economist bij Candriam. In 2016 werd zij benoemd tot Global Head of Economic Research.

 

Anton Brender en Florence Pisani hebben diverse gezamenlijke publicaties op hun naam, zoals ‘Money, Finance and the Real Economy, what went wrong?’ in 2015, 'Globalised Finance and it's collapse' in 2009, 'Global Imbalances' in 2007 en 'America's New Economy' in 2004.

 

De voertaal zal Engels zijn.

 

Programma

15.40 - 16.00 uur   Ontvangst

16.00 - 17.00 uur   Presentatie Anton Brender en Florence Pisani

17.00 - 17.15 uur   Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

Aansluitend wordt u een drankje aangeboden door Candriam Investors Group. 

Puntenwaardering

1 punt

REAGEER > waardering:
0 stemmen

reacties


Om misbruik tegen te gaan dient u ingelogd te zijn.
AANMELDEN >
Lid van EFFAS - european federation of financial analysts societies
© vba beleggingsprofessionals 2018