bijeenkomst

Investeren met impact in de Energietransitie

16 november 2017

Veel beleggers hebben het onderwerp duurzame energie hoog op de investeringsagenda staan, al dan niet als impactthema. De energietransitie, oftewel de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame brandstoffen, is een belangrijk middel om de klimaatveranderingen als gevolg van de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De opzet van deze  bijeenkomst bestaat uit twee onderdelen. Aan de hand van een casestudie presenteert Michel Wetser van uitvoeringsorganisatie MN een intern ontwikkeld beleidskader voor impact investeringen. Vervolgens zal de oprichter van de gespecialiseerde duurzaamheidsmanager SUSI Partners, Dr. Tobias Reichmuth, de dynamiek van de Energietransitie beschrijven. Omdat de Energiethema over meerdere schijven verloopt, wordt niet alleen stilgestaan bij hernieuwbare energie, maar komen ook beleggingen in energieopslag en energie-efficiëntie aan bod.

 

Belangrijke vragen voor beleggers met betrekking tot de energietransitie zijn:

 

  • Wat is de plaats van het thema energietransitie binnen de beleggingsportefeuille?
  • Zijn er kansrijke segmenten te identificeren?
  • Wat zijn de rendement/risico verwachtingen op de lange termijn?
  • Hoe zeker zijn de stabiele kasstromen als gevolg van overheidsstimulering?

 

Dr Tobias Reichmuth is de oprichter en directeur van SUSI Partners AG. Deze beleggingsorganisatie richt zich volledig op de financiering van de infrastructuur voor de energietransitie. Tobias heeft SUSI Partners in 2009 opgericht na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben bij The Boston Consulting Group. Zijn studies waren aan de Universiteit van St. Gallen en de European Business School in Oestrich-Winkel. Hij is de redacteur van het boek "Financiering van de energietransitie", waarin hij heeft bijgedragen aan diverse publicaties over het onderwerp duurzame beleggingsmogelijkheden voor institutionele beleggers. Hij is een veelgevraagde spreker op conferenties en lid van de Duitse Economische Raad en werd in 2013 benoemd tot Young Sustainable Leader.

 

Michel Wetser werkt als senior beleggingsstrateeg bij MN en verantwoordelijk voor de vormgeving van beleggingsstrategieën en mandatering. Hij werkt sinds 1997 in de financiële sector en had uiteenlopende functies bij ABN AMRO, ING Investment Management en SNS Asset Management. Michel is lid van de VBA.

 

Programma

15.40 uur     Ontvangst

16.00 uur     Presentatie Michel Wetser

16.20 uur     Presentatie Tobias Reichmuth

17.15 uur     Q&A en discussie

17.30 uur     Afsluiting

 

Aansluitend wordt u een borrel aangeboden door SUSI Partners en RWH Investment Advisors.

Puntenwaardering

1 punt

REAGEER > waardering:
0 stemmen

reacties


Om misbruik tegen te gaan dient u ingelogd te zijn.
AANMELDEN >
Lid van EFFAS - european federation of financial analysts societies
© vba beleggingsprofessionals 2018