bijeenkomst

2017 en daarna, welke (lange) termijn trends zijn relevant

27 januari 2017

2016 gaat de boeken in als een bewogen jaar op de financiŽle markten. De beweeglijkheid werd enerzijds ingegeven door het extreem verruimende monetaire beleid van de centrale banken wereldwijd.

Anderzijds werden beleggers verrast door een aantal politieke ontwikkelingen, zoals de Brexit in juni, de onverwachte presidentsoverwinning van Trump in november en het aftreden van Renzi als gevolg van het referendum in Italië. Ondanks deze verrassende uitkomsten hebben risicovolle beleggingen op de aandelenmarkten (Emerging Markets) en op de obligatiemarkten (High Yield en EMD) relatief goed gerendeerd.

 

Belangrijke vragen voor het komende beleggingsjaar zijn dan ook:

 

  • Welke implicaties heeft het (nieuwe) economische beleid van Trump voor de Verenigde Staten en de wereldeconomie voor het komende jaar en voor de langere termijn?
  • Welke ontwikkelingen kunnen we in zowel de aandelen- als obligatiemarkten verwachten?
  • Hoe is hierop de beleggingsportefeuille in te richten?

 

Vincent Juvyns, wereldwijd beleggingsstrateeg bij J.P. Morgan Asset Management, zal dieper ingaan op deze ontwikkelingen.

 

Vincent is verantwoordelijk voor het formuleren en uitdragen van beleggingsvisies met betrekking tot de markten, economie en beleggingen. Voordat hij bij J.P. Morgan Asset Management begon, werkte hij als beleggingsstrateeg voor ING Investment Management, waar hij zich specialiseerde in de geldmarkt en de daarmee samenhangende monetaire beleidsvorming. Vincent studeerde Business en Finance op de Haute Ecole ‘Groupe ICHEC – ISC Saint-Louis – ISFSC’ in Brussel. Tot slot schrijft Vincent columns over uiteenlopende onderwerpen in onder meer De Telegraaf, De Tijd en De Standaard en geeft hij regelmatig zijn marktcommentaar op Bloomberg, CNBC, BNR en BBC.

 

Programma

15.40 - 16.00 uur   Ontvangst

16.00 - 17.00 uur   Presentatie Vincent Juvyns

17.00 - 17.15 uur   Q&A en discussie

 

Aansluitend wordt u een borrel aangeboden door J.P. Morgan Asset Management.

Puntenwaardering

1 punt

REAGEER > waardering:
0 stemmen

reacties


Om misbruik tegen te gaan dient u ingelogd te zijn.
AANMELDEN >
Lid van EFFAS - european federation of financial analysts societies
© vba beleggingsprofessionals 2018