Permanente educatie

PE 17-18: RMFI Blok: Derivaten, FinanciŽle Markten en Balansmanagement

1 september 2017

Tijd: 19.00 - 22.00 uur

Vrije Universiteit FEWEB, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Coördinator: Drs. Anita Jharap

Schaduwcoordinator: Drs. Robert Daniels

 

Dit blok bestaat uit 16 hoorcolleges.

 

In dit Blok wordt het balansmanagement van financiële instellingen verder uitgediept. Studenten leren hiervoor de structuur en de processen van financiële markten en financiële producten te begrijpen en de risico’s die hieruit voortvloeien te benoemen en te managen. Studenten leren kwantitatieve methoden en technieken voor het waarderen van derivaten en hoe deze derivaten ingebed zijn in financiële producten. Studenten leren deze kennis te gebruiken bij het afdekken van financiële risico’s van producten en instellingen. Er wordt hierbij nadrukkelijk aandacht besteed aan de rol van de deelnemers op markten en hun bijdrage aan gedragsrisico.

 

Derivaten, Financiële Markten en Balansmanagement

 

Derivaten

 

 

-          Studenten leren kwantitatieve methoden en technieken voor het waarderen van derivaten begrijpen en gebruiken. Studenten leren hoe derivaten ingebed zijn in financiële producten en het effect op risico van producten en organisaties.

-          Studenten leren deze kennis te gebruiken bij het afdekken van financiële risico’s van producten en instellingen.

 

Kenmerken en werking van financiële markten

 

-          Studenten leren de structuur en de processen van financiële markten en financiële producten te begrijpen en de risico’s die hieruit voortvloeien te benoemen en te managen.

-          Studenten leren de rol van de deelnemers op die markten en hun bijdrage aan gedragsrisico te begrijpen en om de risico’s die hieruit voortvloeien te benoemen en te managen.

 

Balans-

management

 

-          Studenten leren methoden en technieken van balansmanagement voor banken verzekeraars en pensioenfondsen, en om deze te gebruiken.

-          In de casussen wordt de theorie toegepast op en getoetst aan praktijksituaties. Er wordt geleerd wanneer en hoe deze technieken beter en minder goed bruikbaar zijn. En hoe dit in de praktijk toe te passen. Studenten leren uitwerkingen bondig en doelgericht schrijven en presenteren.

 

Overzicht colleges:

Hier wordt per college een (korte) inhoudsomschrijving gegeven op de college snapshots.

Puntenwaardering

inclusief tentamen: 60 punten punten

 

exclusief tentamen: 40 punten punten

Kosten

De prijs bedraagt 7.500 Euro. Niet inbegrepen zijn de kosten voor verplichte literatuur.


Aanmelden in niet meer mogelijk.

Lid van EFFAS - european federation of financial analysts societies
© vba beleggingsprofessionals 2018