Maak kennis met het bestuur van CFA Society VBA Netherlands:

Jacco Heemskerk, CFA: Voorzitter

Jacco (1970) trad in 2012 toe tot het bestuur van CFA Society Netherlands.†Hij begon zijn carriŤre in 1995 bij ABN AMRO en oefende diverse senior posities uit bij de afdeling Corporate & Investment banking. In navolging van de acquisitie van ABN Amro in 2010, wisselde hij van sector en werd directeur en later lid van de raad van bestuur van Stichting Pensioenfonds RBS Nederland. Per 1 maart 2017 fuseerde het fonds met het Centraal Beheer APF van Achmea, als zogenaamde Ďlaunching customerí. Hij was voorzitter van de Raad van bestuur van Stichting Pensioenfonds Cindu International, voordat hij Head of Investment werd bij Willis Towers Watson Netherlands.

Jacco bekleedt diverse niet-uitvoerende functies, waaronder:
lid van de Raad van Commissarissen van NV OMU, een ontwikkelingsmaatschappij die de herontwikkeling van verouderde industriegebieden en kantoren financiert
Vice-voorzitter van de deelnemersvereniging van RBS bij Centraal Beheer APF.

Jacco behaalde zijn Masterdiploma in de Economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij is in het bezit van het CFA diploma van het CFA Institute in Charlottesville, USA. Hij heeft drie kinderen en houdt van verhalen vertellen en presenteren, koken, wijn, hardlopen en lezen.


Alfred Slager, RBA: Vice-voorzitter/secretaris

Alfred trad in 2013 als voorzitter toe tot het bestuur van VBA beleggingsprofessionals, en werd in 2018 vice-voorzitter van het bestuur van CFA Society VBA Netherlands.†Alfred Slager is sinds 2011 hoogleraar Pension Fund Management aan de TIAS School for Business and Society.†Zijn onderzoek en publicaties zijn gericht op vermogensbeheer en het bestuur van institutionele beleggers, in het bijzonder pensioenfondsen.†Alfred is eveneens bestuurder bij SPH, het pensioenfonds voor huisartsen, lid van de Raad van commissarissen van pensioenfonds PGB, en lid van een aantal beleggingscommissies van pensioenfondsen.

Van 2011 tot 2014 was Alfred Slager eveneens directeur van CentER Applied Research aan de Universiteit van Tilburg en aldaar verantwoordelijk voor toegepaste onderzoeksprojecten. In 2009-2010 was hij Chief Investment Officer bij het Stork Pensioenfonds.†Tussen 2000 en 2008 werkte Alfred Slager als beleggingsstrateeg, projectmanager en beleidsadviseur voor PGGM Investments, het Nederlandse pensioenfonds voor de zorg en welzijn. Vůůr zijn werkzaamheden bij PGGM werkte Alfred bij Fortis Investments als vermogensbeheerder (1995-2000).

Alfred Slager behaalde zijn PhD in 2004 aan de Rotterdam School of Management met een proefschrift over de internationalisering van het bankwezen tussen 1980 en 2000. Zijn onderzoek en publicaties richten zich op beleggingsbeheer door institutionele beleggers, en met name de organisatie en beleggingsbeheer van pensioenfondsen.†Het doel van zijn onderzoek is raden van toezicht en directeuren te helpen bij hun beleggingsbeheer en risicomanagement processen.†Hij publiceerde (onder meer) 'The internationalization of Banking' (2006), 'Investment Beliefs' (2011) met Kees Koedijk, en 'Beleggingscommissies' (2013) over het beheer en de effectiviteit van beleggingscommissies.†Hij was redacteur van 'Beheren van pensioenvermogen' (2015).†De publicatie van zijn meest recente onderzoek wordt verwacht in 2018 (mede-auteurs zijn Kees Koedijk en Jaap van Dam) en richt zich op het realiseren van beleggingsexcellentie.

Gerben Jorritsma, RBA: Penningmeester

Gerben Jorritsma (1961) is een doorgewinterde beleggingsprofessional met bijna 30 jaar ervaring in zowel onderzoek als praktijk. Zijn ervaring varieert van wereldwijde asset allocatie strategieŽn en beleggingsonderzoek tot portfoliomanagement voor toonaangevende teams van beleggingsexperts aan zowel de institutionele als de particuliere kant van de beleggingssector. De beroepskwalificaties van Gerben omvatten een Master in de economie, certificering als Chartered European Financial Analyst (CEFA), registratie als Senior Invest Analyst bij het Dutch Securities Institute (DSI) en een Master Practitioner in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Meer recentelijk heeft Gerben ervaring opgedaan als moderator bij diverse beleggingsseminars en heeft lezingen verzorgd voor zowel INSEAD als Nyenrode Business University.

Cees Harm van den Berg,†CFA: Programmering

Na diverse jaren van vrijwilligerswerk trad Cees Harm in oktober 2016 toe tot het bestuur van CFA Society Netherlands en is daar verantwoordelijk voor evenementen. Naast zijn activiteiten voor CFA, bekleedt Cees Harm de rol van beleggingsconsultant bij Willis Towers Watson. In die functie adviseert hij verschillende in Nederland gevestigde institutionele klanten met betrekking tot het investeringsbeleid. Hij is eveneens betrokken bij het modelleren en analyseren van hedging strategieŽn voor pensioenfondsen, het onderzoeken van de impact van regulering en het adviseren van klanten over samengestelde beleggingsproducten. Cees Harm is lid van het 'Asset Research Team', de 'Eurozone Advisory Portfolio Group' en medehoofd van het 'Dutch Research team'

Na het behalen van zijn Master in FinanciŽn aan de Universiteit van Tilburg in 2007, besloot Cees Harm reizen en studeren te combineren in AustraliŽ en schreef zich in voor een Master Economics aan de Macquarie University. Hij rondde zijn Master af met een ĎVice Chancellorís Commendation for Academic Excellenceí in 2008, maar besloot terug te keren naar Nederland. Hij trad in dienst bij All Options als handelaar in aandelenderivaten. In 2010 maakt Cees Harm de overstap naar Willis Towers Watson in de rol van beleggingsconsultant. Hij rondde zijn CFA opleiding af in juni 2013 en is nu de trotse bezitter van een CFA titel.

Jeroen Bos, CAIA, CFA: Lidmaatschap

Jeroen is lid van het Global Investment Leadership Team (GILT) bij NN Investment Partners ťn Hoofd van de Investment Boutique en daarmee verantwoordelijk voor NN IP's Equity Assets, waaronder Responsible & Impact Investing, Core Equity, Thematic Equity, Real Estate en Sector products. Daarnaast houdt Jeroen toezicht op NN IPís Value Equity en de Emerging Markets Equity strategieŽn. Eerdere rollen bij NN IP waren Head of Global Equity Research, Portfolio Manager van diverse Global Equity portfolio's en Buy-side analyst voor de IndustriŽle sector.

Eind jaren 90, begon Jeroen zijn carriŤre bij MeesPierson als sell-side analyst in het Technology Team. In 2004 werkte hij voor JPMorgan in Londen en richtte zich op de Europese halfgeleiderindustrie en verhuisde een paar jaar later naar UBS in New York ten behoeve van de Amerikaanse halfgeleiderindustrie.

Jeroen heeft een Master graad in de Economie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Gedurende zijn studie aan de Vrije Universiteit maakte hij deel uit van het Amsterdam Mutual Fund (Asset Manager geleid door studenten), als Lid van de Raad van bestuur en als analist. Tot slot heeft Jeroen de CFA (2003), CMA (2010), CAIA (2013) ťn CPE (2015) titels behaald.

Pieter van Putten, CFA: Externe vertegenwoordiging

Pieter†van Putten (1963) heeft 2 MBA studies afgerond, waarvan ťťn aan de Nijenrode Universiteit in Nederland en de ander aan de University of Florida in de VS, en is een Fulbright scholar. Hij startte in 1989 in de vermogensbeheersector bij de institutional fund management divisie van de Commerzbank in Frankfurt. In 1993†verhuisde Pieter†naar Hong Kong, en later naar Singapore, om de vermogensbeheeractiviteiten van Commerzbank uit te bouwen in AziŽ. In 2002 werd hij CEO van Morley Fund Management (Singapore), en van 2003 tot 2008 was hij directeur van de in Singapore gevestigde APS Asset Management, een boutique gericht op vermogensbeheer in AziŽ en Chinaís vasteland. Van 2009 tot 2012†was Pieter†directeur bij APAC Asset Management, een Australische mijnbouwspecialist boutique waarvan hij betrokken was bij de oprichting.†Pieter†heeft nu een eigen adviesbureau, gericht op vermogensbeheer gerelateerde projecten op het gebied van operations, product development, business development en strategische heroriŽntatie review.†Pieter†heeft een CFA titel.

Melinda Rook, RBA: Opleidingen

Melinda trad in 2014 toe tot het bestuur van VBA beleggingsprofessionals en maakte sindsdien deel uit van de stuurgroep die de fusie mogelijk heeft gemaakt. In het nieuwe gefuseerde bestuur is zij verantwoordelijk voor educatie. Melinda is manager bij KPMG Advisory waar zij klanten in de pensioen- en verzekeringsbranche ondersteunt bij vragen met betrekking tot investment management.

Melinda is een ervaren beleggingsprofessional, met meer dan 10 jaar ervaring in de financiŽle dienstensector. Ze richt zich op investment management voor de institutionele sector. Van 2010 tot 2017 werkte Melinda bij PGGM waar ze verschillende rollen bekleedde, zoals Risk Manager en Portfolio Manager. Melinda heeft een Master in International Economics & Business, een Master in beleggingsmanagement (RBA) en een MBA-graad van Erasmus RSM.

Melinda heeft een passie voor het verbinden van harde cijfers uit de financiŽle sector met maatschappelijke belangen, en al doende bij te dragen aan een financieel stabiele toekomst voor de samenleving.

Anisa Salomons: Integratie

Anisa kwam in 2016 in het bestuur van VBA beleggingsprofessionals, en is in het gefuseerde bestuur verantwoordelijk voor cultuur, integratie en inclusie. Anisa is hoofd van DC Investment Design bij NN Investment Partners en is in die rol verantwoordelijk voor het adviseren van interne en externe klanten over het ontwerpen van levenscycli. Ze maakt deel uit van de afdeling Integrated Client Solutions die fiduciair advies geeft aan pensioenfondsen, verzekeraars en stichtingen. Anisa maakte deel uit van het Risk team van PGGM Investments en startte haar carriŤre als consultant bij Deloitte Financial Risk Management.